Ügyfélszolgálat Petra

Petra

ColonFX
Budapest 1112
Zolyomi ut 38\B
Magyarország
Tel: 0670/ 293 43 33
E-mail: ugyfelszolgalat@colonfx.com

Perui kovaföld: a természet csodája

Szilicium-dioxid (sio2) pótlása kovafölddel

A kovaföld nem más, mint sok millió évvel ezelőtt élt egysejtűek megkövesedett váza. Ezek a kovamoszatok alkotják a szagtalan, por állagú kovaföldet, amely a világon a legjobb minőségben, a Peruban található fosszilis talajrétegből bányászható. A perui kovaföld tökéletesen tiszta, teljesen természetes tápanyag, a benne található nagy mennyiségű szilícium-dioxid elengedhetetlen az emberi szervezet egészséges és kiegyensúlyozott működéséhez. 1939-ben Adolf Butenandt, Nobel-díjas biokémikus bebizonyította, hogy a szilícium-dioxid nélkül a Földön nem fejlődött volna ki az élet.

Perui kovaföld csontszovet

Miért fontos a szilícium-dioxid?

Ha röviden akarnánk válaszolni a kérdésre, azt mondhatjuk, hogy a szilícium-dioxid (SiO2) jelenléte elengedhetetlen feltétele az élet kialakulásának. Azaz, a perui kovaföld legfontosabb összetevőjének számító, kiválóan felszívódó szilícium-dioxid hiányában az ember sem létezne.

Perui kovaföld csontszovet

Szép bőr, egészséges csontok

A perui kovaföld nagyobb mennyiségben tartalmaz különböző ásványi anyagokat és nyomelemeket, köztük bórt, kalciumot, mangánt, nátriumot és vasat. Több mint 90 százaléka szilícium-dioxid, amely rendkívül fontos szerepet kap a csontok és ízületek kialakulásában. Szilícium-dioxid nélkül a kalcium felszívódása elégtelen lesz, a csontok nem tudnak megfelelően fejlődni, ennek eredménye a nem megfelelő csontsűrűség és a gyenge, rugalmatlan csontok. Szintén kimutatható a közvetlen kapcsolat a szilícium-dioxid hiánya és a csontritkulás (oszteoporózis), valamint az ízületi- és íngyulladás kialakulása között. Az orlandói Health Department of Orthopedic Surgery kutató megállapították, hogy növeli a csont ásványi sűrűségét és javítja a csont erősségét.

A szilícium-dioxid kötőszövetek egészségéhez is jelentős mértékben hozzájárul: mivel fiatalon tartja a bőrt, sikeresen alkalmazható bőrfeszesítőként, valamint a ráncok megelőzésére. Ennek oka, hogy a kötőszöveteket rugalmasan tartó kollagén egyik alkotóeleme a szilícium-dioxid, amit a perui kovaföld segítségével könnyen pótolhatunk. A perui kovaföld a narancsbőr ellen is hatékony lehet, ugyanis közreműködik a bőr alatti zsírrétegben elraktározódó, és apró göböket okozó méreganyagok eltávolításában. Mindezek mellett az Innsbrucki Egyetem tudósainak sikerült azt is bebizonyítani, hogy a kovaföld hatására csökken a vér koleszterinszintje.

Perui kovaföld csontszovet

Egészségünk alapköve

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a szilícium-dioxid nélkül nem lennénk életben. Ez az ásványi anyag ugyanis nélkülözhetetlen sejtjeink számára. A sejtfal egyik fontos alkotóeleme, részt vesz a sejtszintű anyagcserében, ott van a sejtmembránban, hiányában a sejtek közötti élettani kölcsönhatások sem működnének. Mindez azt jelenti, hogy a szilícium-dioxid valamilyen formában kapcsolódik az összes belső szervünkhöz, a kötőszövetekhez, a csontokhoz, az idegpályákhoz, az ízületekhez, a hajhoz, a fogakhoz, a körmökhöz, azaz testünk minden egyes pontjához. Létfontosságú ásványi anyag, amelyet azonban a szükséges mennyiségben és tisztaságban a napi étkezéssel szinte lehetetlen pótolni. Ezért ajánlott a perui kovaföld rendszeres fogyasztása, amivel biztosíthatjuk a szervezetünk számára szükséges szilícium-dioxid bevitelét.

Nem minden kovaföld élelmiszer

Nagyon fontos, hogy ezzel tisztában legyünk: nem minden kovaföld élelmiszer! Emberi fogyasztásra kizárólag az édesvízi kovaföld alkalmas. Ezek között is kiemelkedő minőségű a perui kovaföld, amely különlegesen tiszta, szinte kizárólag (99,5 százalékban) nem kristályos szilícium-dioxidot tartalmaz. Mivel mentes a káros üledékektől, színe ragyogóan fehér. A perui kovafölddel ellentétben, a tengeri vagy sósvízi kovaföld a különböző üledékek hatására sötét, barnás vagy vöröses színű, és zömében az emberi szervezetre ártalmas kristályos szilícium-dioxidból áll. További különbség, hogy a perui kovaföld szemcséi hengeresek és szilárdabbak, mint a sósvízi fajta összetevői. Míg a legszigorúbb élelmiszerminőségi előírásoknak mindenben megfelelő perui kovaföld rendkívül egészséges, a sötét színű, kristályos szilícium-dioxidot tartalmazó változat kifejezetten ipari felhasználásra szolgál: medencetisztításra, vízszűrésre, polírozásra használják, míg a hevített kovaföldet többek között festékekbe, rovarirtókba keverik.

A perui kovaföld fogyasztása

Amikor kinyitjuk a perui kovaföld csomagolását, egy különösen finom és könnyű, adalékanyagoktól mentes port találunk, ami könnyen oldódik folyadékokban. Fogyasztása éppen ezért egyszerű, és kellemes: éhgyomorra igyunk meg egy pohár vizet, gyümölcslevet vagy akár tejturmixot, amibe 1-2 evőkanál perui kovaföldet kevertünk. A vízben oldékony kovaföld szinte tökéletesen felszívódik a belekben, nem képez lerakódásokat, hanem gyorsan kiürül a szervezetből. Utóbbi tulajdonsága miatt szükséges a rendszeres, napi pótlása. Mellékhatásai nincsenek, az egyik legszigorúbb engedélyező hatóság, az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeleti Hivatal (FDA), várandós nők, és gyermeküket szoptató anyák esetében is teljesen veszélytelennek minősítette a perui kovaföld fogyasztását. Ennek ellenére, bizonyos betegségek esetén a szilícium-dioxid bevitele panaszokat okozhat, ezért használat előtt ajánlott egyeztetni a kezelőorvossal.

Átmeneti mellékhatások

A kovaföld fogyasztása során előfordulhat rövid ideig tartó hasmenés, fáradékonyság, valamint kisebb rosszullét, amelyek a méregtelenítés jelei és kúra elején, legfeljebb néhány napig térhetnek vissza. Ha ezeket a tüneteket tapasztaljuk, csökkentsük a kovaföld bevitelét, esetleg szüneteltessük a kúrát, és tájékoztassuk kezelőorvosunkat.