Ügyfélszolgálat Petra

Petra

ColonFX
Budapest 1112
Zolyomi ut 38\B
Magyarország
Tel: 0670/ 293 43 33
E-mail: ugyfelszolgalat@colonfx.com

Székrekedés terhesség alatt

Sok várandós nő panaszkodik a terhesség kezdetétől székrekedésre. Ennek oka, hogy a progeszteron hormon a magzat védelme érdekében részben blokkolja a gyomor és a bél izmait. Az utolsó trimeszterben ráadásul még jobban összeszűkül a béltraktus. Terhesség alatt éppen ezért, a rostalapú, gyengéd és természetes hashajtó a legjobb választás.

Székrekedés terhesség alatt - Áttekintés

  • Terhesség alatti székrekedés: csak az utóbbi időben kevesebb, mint heti 3 székletürítés heti és / vagy jelentős panaszokat okozó székelés, vagy kísérő tünetek jelentkezése (hasi fájdalom és puffadás).
  • Számos terhesség alatt szedett gyógyszer (pl. vas- és magnéziumtartalmú készítmények) növelhetik a székrekedés kialakulásának esélyét.
  • Terhesség alatt, szénhidrát és magas rosttartalmú étrend, a megfelelő folyadékbevitellel párosítva, számos terápia része. Ezen kívül, sok terhes nő túl keveset mozog azért, mert azt hiszik (tévesen), hogy ezzel ártanának a babának.
  • A hashajtók használata, az anya és a gyermek szempontjából egyaránt hasznos. Kifejezetten ajánlottak a rostalapú készítmények. Alkalmazásuk hosszú távon sem vezet függőséghez.