Ügyfélszolgálat Petra

Petra

ColonFX
Budapest 1112
Zolyomi ut 38\B
Magyarország
Tel: 0670/ 293 43 33
E-mail: ugyfelszolgalat@colonfx.com

A székrekedés olyan általános probléma, mely az európai emberek nagy hányadát érinti. Nincs olyan ember, aki ne találkozott volna már élete folyamán legalább egyszer ezzel a kellemetlen jelenséggel.

A székrekedés olyan egyéneknél a leggyakoribb, akik stresszes életmódot folytatnak, egészségtelenül táplálkoznak, és nem mozognak eleget. Emellett leggyakrabban a nők és az idősebb emberek válnak e probléma áldozatává.

A székrekedés általában pár nap alatt elmúlik, viszont vannak olyan esetek, amikor huzamosabb ideig is eltart. Ilyenkor az érintettek nem mindig vesznek igénybe külső segítséget, sőt nem is beszélnek panaszukról. Egy idő után pedig már olyannyira mindennapjaik részévé válnak a gyakori székrekedések, hogy nem is vesznek tudomást róla, hanem életük természetes velejárójának tekintik. Pedig a rendszeres székrekedés nem egy olyan dolog, melyet halogatni kellene, hiszen majdnem mindig valamilyen egészségügyi probléma húzódik meg hátterében.

A székrekedés tünetei

Az alábbiakban felvázoljuk azokat a legjellemzőbb tünetegyütteseket, melyek a székrekedésre jellemzőek. A székrekedés legjellemzőbb tünete általában a ritka székletürítés. Míg a napi egy-két alkalom lenne a normális, addig a székrekedéstől szenvedő egyénnél csak heti három vagy ennél kevesebb alkalommal jelentkezik széklet.

Egy második jellemző tünet a kemény széklet, mely gyakran igen kicsi, bogyó alakú formában távozik a szervezetből, továbbá a székrekedésben szenvedő egyén számára a székletürítés nagyon nehéz, megerőltető feladat.

A székrekedés leggyakoribb okai

Székrekedés az esetek nagy többségében olyankor alakul ki, amikor emésztőrendszerünk nem működik megfelelőképpen. Amikor székrekedésünk van, bélműködésünk lelassul, emiatt székletünk lassabban ér el a végbélig, s mire idáig jut, már annyira kiszárad, hogy csak nagyon nehezen távozik szervezetünkből.

A rövid ideig tartó (néhány napos) székrekedés esetében még nem kell kétségbeesni, néhány hashajtó és diétázás biztosan enyhíteni fog a tüneteken, ám ha a székrekedés több héten, sőt hónapon keresztül tart, akkor már nem szabad szemet hunyni a probléma felett, mivel az is megtörténhet, hogy a háttérben olyan okok húzódnak, melyek már orvos felkeresését teszik szükségessé.

Mindenesetre, ha székrekedésünk még csak kezdeti stádiumban van, azaz még csak néhány napja, esetleg hete tart, próbáljuk meg magunk megtalálni a probléma okát, és változtassunk azon a tényezőn, mely nagy valószínűséggel kiválthatta azt. A székrekedést sokfajta tényező okozhatja, ilyenek a lelki, biológiai és életmódbeli problémák.

Amennyiben keveset mozgunk, nem étkezünk megfelelően, és kevés folyadékot fogyasztunk, nagy valószínűséggel előbb-utóbb szembe kell néznünk ezzel a problémával.

A lelki megterhelés, a stresszes életforma sem tesz jót emésztésünknek, hiszen gondoljunk csak bele, ha gyomrunk folytonosan görcsben van, hogy is várjuk el, hogy emésztésünk zökkenőmentes legyen?

A rostfogyasztás is hihetetlenül fontos emésztésünk normális működése szempontjából, ezért ha rostokban szegény étrendünk van, változtassunk rajta a legrövidebb időn belül.

Ezen felül különböző hormonális változások is hatással lehetnek bélműködésünkre. Terhesség vagy menopauza idején például gyakoribb a székrekedés is.

Végül pedig néhány gyógyszer mellékhatásaként is jelentkezhet a székrekedés, ezért ha huzamosabb ideig székrekedésünk van, és szedünk bizonyos gyógyszereket, nagy a valószínűség arra is, hogy ezek miatt alakult ki a kellemetlenség.

Ha székrekedéssel küszködünk vegyük sorba a fent felvázolt okokat, és próbáljuk meg kiszűrni azokat a tényezőket, melyek hatására kialakulhatott a probléma.

Kezdjük először is azzal, hogy próbáljuk meg beiktatni életvitelünkbe a rendszeres testmozgást. A mozgás rendkívül egészséges. Elősegíti az emésztést, és számtalan más pozitív hatást is gyakorol szervezetünkre.

A mozgás gyakoriságának növelése mellett figyeljünk étrendünkre is. Fogyasszunk rostokban gazdag élelmiszereket, elsősorban zöldségeket és gyümölcsöket, teljes kiőrlésű gabonaféléket, és kerüljük a zsírban és koleszterinben gazdag, félkész élelmiszereket.

Ezek mellett a stresszes életvitelt folytatók is próbáljanak meg némi lazítást engedélyezni maguknak. Egy meditáció, egy séta nagyszerű stresszoldó lehet.

A székrekedés kialakulásának és huzamos fennmaradásának további tényezőivel, a hormonális változásokkal és a különböző gyógyszerek rendszeres szedésével sajnos nem tudjuk felvenni a harcot, hiszen ezeket nem iktathatjuk ki könnyen életünkből. Ha székrekedésünk ezek miatt alakult ki, úgy tudjuk csökkenteni vagy megszüntetni az ezzel járó tüneteket, ha az emésztőrendszer normális működését elősegítő készítményeket kezdünk el rendszeresen fogyasztani.

Az enyhe, rövid ideig tartó székrekedés orvosolható hashajtó gyógyszerekkel is, viszont ezek huzamosabb szedése nem egészséges, mivel ezen gyógyszerek egyáltalán nem kíméletesek emésztőrendszerünkhöz, hozzászoktatják szervezetünket a rendszeres használathoz, és elkényelmesítik emésztőrendszerünket is. Mindemellett a problémát nem oldják meg, csak rövid ideig enyhítik. Tehát, ha hosszabb ideje fennáll a székrekedés, semmiképp ne próbálkozzunk hashajtók szedésével, hanem inkább természetes készítményekkel orvosoljuk a problémát.

Egy természetes és kíméletes étrend-kiegészítő

Az egyik ilyen természetes és kíméletes étrend-kiegészítő a ColonFix. Ez a készítmény csakis természetes adalékanyagokat tartalmaz. Fogyasztása vízben vagy 100 százalékos gyümölcslében feloldva ajánlott. A készítmény teljesen feloldódik folyadékban, és semmilyen kellemetlen vagy mellékíze nincsen.

Ez a zselés állagú anyag egyiptomi útifű mag héjából készült, mely végighaladva az emésztőrendszerünkön, megtapad a bél falán, s ezáltal hozzájárul a széklet zökkenőmentes haladásához.

A ColonFix készítmény az egyiptomi útifű magon kívül olyan jótékony baktériumtörzseket és ezek növekedését elősegítő anyagot (inolin) tartalmaz, melyek enyhén ingerelik a bélfalat, arra késztetve ezzel emésztőrendszerünket, hogy visszaálljon ennek természetes mozgása.

Egészségünk helyreállítása és megőrzése rajtunk áll. Ne próbáljuk meg halogatni a problémát, hanem tegyünk ellene, méghozzá úgy, hogy ne csak ideig-óráig szüntessük meg a tüneteket, hanem hosszú távon próbáljuk meg kiküszöbölni a problémákat, természetes készítményekkel és az egészséges életmódra való átállással.