Ügyfélszolgálat Petra

Petra

ColonFX
Budapest 1112
Zolyomi ut 38\B
Magyarország
Tel: 0670/ 293 43 33
E-mail: ugyfelszolgalat@colonfx.com

A székrekedés sajnos az emberek jelentős többségét érinti, mely különböző külső és belső tényezők hatására alakul ki. A székrekedés egy olyan kellemetlenség, melyről a legtöbb ember nem szeret beszélni, inkább csak csendben „átvészeliˮ a kellemetlenséget, s mindeközben az élet természetes velejátójának tekinti, nagyon tévesen.

A székrekedés szervezetünk egyértelmű jelzése arra vonatkozóan, hogy sürgősen változtatnunk kell táplálkozási szokásainkon és életmódunkon.

Miért nem ajlott hashajtót szedni?

Székrekedések alkalmával általában a legegyszerűbb utat választjuk, vagyis rögtön gyógyszertárba szaladunk valamilyen hashajtóért, pedig ez a problémánkat nem fogja megoldani, csak csökkenti vagy megszünteti egy rövid időre.

Ezen kívül tudni kell, hogy ezeknek a gyógyszereknek számos mellékhatásuk is van, ugyanakkor a rászokás veszélyével is fenyegetnek azáltal, hogy elkényelmesítik emésztőrendszerünket, s egy bizonyos idő elteltével már szinte nem is tudunk meglenni nélkülük.

A könnyebb út nem mindig jobb

Bár a székrekedés elleni gyógyszerek gyorsan hatnak, nem egészségesek, ilyen esetekben válasszuk inkább a lassabban ható, de egészséges természetes megoldásokat, melyek nemcsak, hogy megszüntetik, hanem hosszú időre meg is akadályozzák a székrekedés újbóli kialakulását.

Többféle természetes megoldás közül is válogathatunk székrekedés esetén. Például, ha több folyadékot fogyasztunk, nagyban hozzájárulunk a táplálék gyorsabb felszívódásához, s a béltartalom gördülékenyebb áthaladásához szervezetünkön.

A folyadékbevitelen kívül az egészséges, rostban gazdag élelmiszerek fogyasztásával is nagyban hozzájárulunk a székrekedés megszüntetéséhez és hosszú távú kiiktatásához.

A harmadik módszer, mellyel nemcsak emésztőrendszerünknek segíthetünk be, hanem egész szervezetünket karban tarthatjuk vele, a testmozgás. A mozgás hatására a belek is fokozott aktivitásba kezdenek, s ezáltal a táplálék gyorsabban fog felszívódni, és könnyebben halad majd át tápcsatornán.

Ezt fogyassza székrekedés idején!

A zöldségek és gyümölcsök mind rostban gazdagok, egészséges tápanyagok, ezek közül is az egyik legtöbb rostot tartalmazó gyümölcs a szilva, mely nemcsak frissen fogyasztva jelent gazdag rostforrást, hanem különböző elkészítési formáiban is tartalmazza a szervezetünk számára nélkülözhetetlen rostokat.

A zöldségek és gyümölcsök gyakori fogyasztásán kívül étrend-kiegészítővel is hozzásegíthetjük emésztőrendszerünket az egészséges működéshez. A ColonFixban található útifű maghéj kiváló rostforrás. A készítményt vízben vagy gyümölcslében feloldva fogyasszuk székrekedés vagy méregtelenítés idején. A ColonFix kíméletesen tisztítja át a beleket, hozzájárulva a bélflóra egyensúlyi állapotának visszaállításához.

Figyeljünk szervezetünk jelzéseire!

Ha székrekedésben szenvedünk, ne vegyük félvállról. A kellemetlenség lehet, hogy rövid időn belül megszűnik, viszont az ezt kiváltó rendellenesség nem oldódik meg magától. A székrekedés szervezetünk egyértelmű üzenete arra vonatkozóan, hogy valamit nem csinálunk jól. Egy radikális életmódváltással nem csak kisebb-nagyobb egészségügyi panaszainkat tudjuk kiiktatni, hanem jelentős mértékű energiával és életerővel is gazdagabbak leszünk, melyek hatására jobban teljesítünk majd életünk bármely területén.