Ügyfélszolgálat Petra

Petra

ColonFX
Budapest 1112
Zolyomi ut 38\B
Magyarország
Tel: 0670/ 293 43 33
E-mail: ugyfelszolgalat@colonfx.com

A tudomány fejlődésével egyre szélesebb körű ismereteink vannak a szervezetünkben végbemenő folyamatokról és azt ezt felépítő mikroorganizmusokról. Sajnos, a mai felgyorsult életvitel következtében az emberek egyre kevesebbet mozognak, egyre egészségtelenebbül étkeznek, és nap mint nap ki vannak téve stresszes helyzeteknek. Ezek miatt sajnos rengeteg olyan betegség is kialakult az elmúlt évtizedekben, melyek 50, 100, 200 évvel ezelőtt ismeretlenek voltak.

Az egészségtelen, rendszertelen táplálkozás valamint a mozgásszegény életmód leghamarabb emésztőrendszerünk működési zavaraiban mutatkozik meg, ezért manapság különösen nagy jelentőséget kapnak a bélrendszer működését és az emésztésben szerepet játszó mikroorganizmusokat vizsgáló kutatások.

Bélrendszerünkben számos olyan jótékony baktériumtörzs él, melyek nélkülözhetetlenek szervezetünk számára. Emésztőrendszerünkben több mint négyszáz féle baktérium található, ezek közül különösen fontos szerepet töltenek be a tejsavbaktériumok.

Bélrendszerünk a benne élő baktériumtörzsekkel együtt egy olyan egységet alkot, melyet nagyon könnyen felboríthatnak különböző külső és belső tényezők. A mozgásszegény életforma, a helytelen táplálkozás, a különböző lelki problémák, a gyógyszerek szedése, a kemoterápia stb. mind olyan hatások, melyek nagyon könnyen emésztőrendszerünk normál működésének felborulását, a bélflóránk egyensúlyának megbomlását eredményezhetik.

A probiotikumok olyan, szervezetünk számára nélkülözhetetlen anyagok, melyek hozzájárulnak bélrendszerünk egészségének helyreállításához, a káros mikroorganizmusok hatástalanításához, és a normál bélflóra szinten tartásához.

Érdekesség

A ColonFix egyik fő komponense az egyiptomi útifű (Plantago ovata), melynek héját emberek sokasága használja az egész világon jótékony hatásai miatt. Ez a növény Indiában és Nyugat-Ázsiában őshonos, de mára már a világ számos részében termesztik. Használata teljesen biztonságos, nem okoz függőséget.