Ügyfélszolgálat Petra

Petra

ColonFX
Budapest 1112
Zolyomi ut 38\B
Magyarország
Tel: 0670/ 293 43 33
E-mail: ugyfelszolgalat@colonfx.com

Ahhoz, hogy hosszú távon fenntartsuk emésztésünk zavartalan működését, természetes és rostokban gazdag élelmiszereket kell fogyasztanunk nap mint nap, illetve száműznünk kell étrendünkből a félkész, egészségtelen, zsírban, koleszterinben és adalékanyagokban gazdag (gyorséttermi) élelmiszereket.

Vajon mi lehet az oka annak, hogy a természetes ételekből álló táplálkozási mód ilyen népszerűségnek örvend manapság?

Néhány szóban a gyógyszerekről

A második világháború után a gyógyszeripar rohamos fejlődésnek indult. Az emberek – bármilyen kis panaszuk is volt – rögtön szaladtak a patikába valamilyen gyógyszerért. Az idő múlásával azonban egyre többen kezdtek rájönni arra, hogy a gyógyszerek mégsem annyira mindenhatóak, mint azt kezdetben gondolták.

A gyógyszerek általában csak elfedik a bajt, de nem szüntetik meg, ezért egy-egy súlyosabb betegségnél nem elég csak egyetlen szem, esetleg egy doboz gyógyszert beszednünk, hanem ez a folyamat elhúzódhat akár életünk végéig is. Ez is azt bizonyítja, hogy egy gyógyszer nem képes megszüntetni egy súlyosabb betegséget, csak enyhíti és elviselhetővé teszi azt, rendszerint a tűnetek intenzitásának csökkentésével.

Mindemellett köztudott, hogy a gyógyszereknek számos mellékhatásuk is van, mely mellékhatások gyakran még súlyosabbak lehetnek, mint az eredeti betegség, melyre a gyógyszert szedjük. Ezért az utóbbi időben egyre inkább a megelőzésre, illetve a betegségek természetes kezelésére helyezik a hangsúlyt.

Természetes módszerek emésztőrendszeri problémákra

A nem megfelelő életvitel, az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életforma emésztésünkre nyomja rá leghamarabb bélyegét. A székrekedések és egyéb emésztőrendszeri panaszok Európa lakosságának nagy részét érintik, ezért nagyon fontos, hogy itt is különleges hangsúlyt fektessünk a megelőzésre.

Az emésztőrendszeri zavarok megelőzése természetesen az egészséges táplálkozásnál kezdődik. A rendszeres étkezés, valamint a változatos étrend mellett a rostokban gazdag tápanyagok rendszeres fogyasztása is hatékony módszer lehet az emésztőrendszeri megbetegedések kiküszöbölésében.

Mind az orvosok, mind a természetes gyógymódokkal foglakozó szakemberek egyetértenek abban, hogy a növényi rostok különösen fontos szerepet játszanak emésztőrendszerünk megfelelő működésének szinten tartásában, a székrekedés megelőzésben.

A leghatékonyabb ételek székrekedés ellen:

  • Teljes kiőrlésű lisztből készült péktermékek (előnyben a korpás vagy barna kenyér)
  • Rizs, ennek is a barna fajtája
  • Zab
  • Zöldségek és gyümölcsök minden mennyiségben

A rostoknak számos jótékony hatása van emésztőrendszerünkre. Tisztítják a beleket, elősegítik a bélmozgást, hozzájárulva ezzel a széklet könnyebb előrehaladásához, eltávolítják a bél falára tapadt lerakódásokat, illetve segítik azoknak a jótékony baktériumoknak az elszaporodását, melyek nagy szerepet játszanak emésztőrendszerünk egészségének fenntartásában.

A fent leírtakból egyértelműen látszik, hogy a rostok elengedhetetlen fontosságúak bélflóránk egyensúlyának fenntartásához, ám sajnos nem mindig tudjuk bevinni táplálékkal azt a szükséges napi rostmennyiséget, melyre szervezetünknek valóban szüksége lenne. Ilyenkor pótolhatjuk ezek hiányát rostban gazdag természetes készítményekkel, étrend-kiegészítőkkel.